Concept

Training met paarden

Voor particulieren en bedrijven gericht op: persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit

Training met paarden kan ons veel leren over onszelf. O.a. over hoe wij communiceren, non-verbaal. Wat wij uitzenden en hoe wij anderen en ook situaties daarmee beinvloeden. Laten wij ons bijv. gemakkelijk leiden of leiden wij liever? Zijn we goed in onze grenzen aangeven of laten wij anderen daar gemakkelijk overheen gaan?

Paarden zijn alerte, sensitieve, vriendelijke en sociale dieren. Het zijn kuddedieren en daarom altijd opzoek naar de rangorde en leiderschap. De groep/kudde is hun territorium en binnen de groep hebben cirkels/ persoonlijke ruimte. Zij communiceren via lichaamstaal. Zij reageren op, soms imiteren zij zelfs, onze lichaamstaal. Door deze natuurlijke eigenschappen kunnen zij ons, als we met hen samenzijn of oefeningen vanaf de grond met hen doen, feilloos laten zien hoe wij, vaak onbewust, overkomen, in elkaar zitten.

Wat wij non verbaal uitzenden ligt verborgen in onze lichaamstaal en maakt een groot deel uit van onze communicatie in het algemeen.

De trainer begeleidt bij het samenwerken met paarden en maakt een vertaalslag van wat de paarden laten zien, naar het persoonlijke, dagelijkse leven en/of naar de werkvloer. De trainer kan i.s.m met het paard laten zien dat door een kleine veranderingen in ons voelen, denken en doen, er bij het paard, maar ook in het algemeen, een positief resultaat geboekt kan worden.

Verhelderend, verfrissend en leerzaam.